Vinkovci

grad na obali rijeke Bosuta u istočnoj Slavoniji, 19 km jugozapadno od Vukovara, 24 km sjeverno od Županje i 43 km južno od Osijeka; nadmorska visina 90 m Gospodarska je osnova poljodjelstvo, stočarstvo, kožna, tekstilna, drvna, kovinska, prehrambena industrija te proizvodnja građevinskog materijala; Centar za oplemenjivanje bilja.
Glavno je željezničko križište istočne Hrvatske; u njemu se spajaju posavska i podravska prometnica te pruge koje iz BiH vode prema Mađarskoj. Na križištu je magistralne prometnice (M1.7) Županja-Vinkovci-Vukovar i regionalnih prometnica.

Vinkovačke jeseni održavaju se prva dva tjedna u rujnu, na otvorenom u središtu grada, a ističu se obiljem izvorne glazbe, lijepim tradicionalnim narodnim nošnjama, izborom najljepše snaše, izborom najboljeg kulena, rakije i drugih tradicionalnih proizvoda, te osobito veličanstvenim završnim mimohodom. Mnogobrojna lovišta južnije od grada privlačna su domaćim i stranim lovcima. Organiziran lov, a dijelom i ribolov, prati udoban smještaj (lovačka kuća Merolino, Grabarje) i bogata kulinarska ponuda.